Ájurvédské recepty pro každého
Mnozí klienti, kteří mě navštěvují, aby se inspirovali ájurvédským systémem stravy, nefandí indické kuchyni, a tak se jim v určitém ohledu ájurvéda začíná trochu vzdalovat. Přitom úplně zbytečně. Tahle pět tisíc let stará „věda“ nijak nelpí na tom, aby vaše vaření probíhalo v indickém stylu – vtip je v tom, že byste měli jíst to, co je vhodné pro vaši konstituci, to, co ji podporuje a co jí pomáhá.
A proto vznikly tyto tři kuchařky „Ájurvéda evropskou cestou“ s kompletním jídelníčkem pro jednotlivé dóši. V jednoduchých receptech na celý týden je ájurvédská kuchyně vedena „evropskou cestou“, čili je přijatelná pro každého, kdo se chce zdravě stravovat.
Vařte i jezte s chutí,
Tereza Lindauerová
Ájurvéda evropskou cestou:
Recepty pro vátu
Tři teplá jídla denně jsou pro lidi s převahou dóši váta ideálem. V naší kuchařce zjistíte, že i teplá snídaně může být rychlovka, která ráno nezabere mnoho času. Samozřejmě nechybí recepty na hutné polévky, které váty milují, hlavní obědové chody i odlehčené večeře.
Ájurvéda evropskou cestou:
Recepty pro kaphu
Lidé s převahou dóši kapha potřebují povzbudit pomalejší trávení. Vhodné koření, kterému přijde na chuť každý, proto najdete i v našich receptech, stejně jako spoustu tepelně upravené zeleniny, která by měla být u kaphy základem jídelníčku.
Ájurvéda evropskou cestou: Recepty pro pittu
Pitty by měly hlídat svůj vnitřní oheň a vyvarovat se příliš kořeněného jídla i nadbytečného solení. Stejně tak by měly ve svém jídelníčku šetřit masem. Jejich mlsné jazýčky ale rozhodně strádat nemusí – což vám dokážou recepty v této kuchařce.
Vyberte si formát knihy
Na výběr máme jak klasické papírové vydání knihy, nebo si můžete stáhnout naši elektronickou verzi v PDF formátu.